6 λαθη που κανουμε με το σιδερο μαλλιων

Τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε με το σίδερο ώστε να έχουμε υγιή μαλλιά;

Οι περισσότερες από εμάς είμαστε εθισμένες στο σίδερο ισιώματος αφού θέλουμε τα μαλλιά μας καθημερινά να είναι περιποιημένα. Αν το χρησιμοποιούμε καθημερινά επιβάλλεται να αποφεύγουμε συγκεκριμένα λάθη ακολουθώντας τις συμβουλές – μυστικά των ειδικών.

Μυστικό Νο 1. Φροντίζουμε πριν τη χρήση να έχουμε εφαρμόσει θεραπεία ενυδάτωσης. Επίσης ενώ τα μαλλιά είναι νωπά και πριν τη χρήση του σίδερου να απλώσουμε σε όλη την επιφάνεια ένα προϊόν προστασίας από τη θερμότητα.

Μυστικό Νο 2. Δεν χρησιμοποιούμε ποτέ την ανώτατη θερμοκρασία του σίδερου. Για να παραμείνουν τα μαλλιά υγιή και να μην σπάσουν ή αποκτήσουν ψαλίδα δεν ξεπερνάμε τους 170 βαθμούς.

Μυστικό Νο 3. Τα μαλλιά πρέπει να είναι εντελώς στεγνά πριν ξεκινήσουμε το styling. Αν το χρησιμοποιήσουμε σε νωπά η ζημιά που θα προκαλέσουμε στην τρίχα θα γίνει άμεσα ορατή.

Μυστικό Νο 4. Όσο κι αν βιαζόμαστε, ισιώνουμε τα μαλλιά αφού έχουμε δημιουργήσει τουλάχιστον 4-5 χωρίστρες. Σε καμία περίπτωση δεν περνάμε το σίδερο σε πολύ μεγάλες τούφες.

Μυστικό Νο 5. Οι εστίες του σίδερου συγκεντρώνουν την λιπαρότητα από τα μαλλιά μας καθώς και σκόνη. Όταν είναι εντελώς κρύο τις καθαρίζουμε με βαμβάκι και ζεστό νερό.

Μυστικό Νο 6. Ξέρατε ότι το σίδερο για τα μαλλιά μπορεί να λειτουργήσει όπως και το σίδερο για τα ρούχα; Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να σιδερώσουμε φιόγκους σε ρούχα, γιακάδες ή φουλάρια. Φυσικά πάντα με προσοχή και όχι σε πολύ ευαίσθητα υφάσματα.