5 συμβουλες για λαμπερα μαλλια!

Τα μαλλιά σου φαίνονται θαμπά,μπερδεύονται συνεχώς και σπάνε αρκετά συχνά; Ρωτάς τις φίλες σου να σου πουν τα μυστικά για την περιποίηση των μαλλιων τους; Η αλήθεια ειναι οτι μερικές φορές ζηλεύεις είτε την αδερφή σου,είτε την κολλητή σου για τα μακριά,λαμπερά,λεία και μυρωδάτα μαλλιά τους; Ακολούθησε,λοιπόν, 5 έξυπνες συμβουλές που θα σου χαρίσουν λαμπερά και υγιή μαλλιά όλο τον χρόνο,και δεν θα εχεις να ζηλεύεις τίποτα απολύτως!

1) Προσοχή στο λούσιμο.
Ειναι λάθος να χρησιμοποιείς μεγάλη ποσότητα σαμπουάν και φρόντισε παντα να ξεπλένεις τα μαλλιά σου με χλιαρό και προς το κρύο νερό,γιατι το ζεστό ή καυτό νερό θαμπώνει τα μαλλιά. Επιπλέον, μην λούζεις τα μαλλιά σου σε καθημερινή βάση, αλλά μέρα με την μέρα,γιατι αλλιως λαδώνουν εύκολα.

2) Οχι υπερβολές με τα προϊόντα για τα μαλλιά.
Προσπάθησε να αποφεύγεις την καθημερινή χρήση με λακ,σπρέι ή άλλων προϊόντων που βαραίνουν τα μαλλιά. Χρησιμοποίησε εναλλακτικά ενα λαδάκι για τα μαλλιά, όπου θα τα κανει να δείχνουν λαμπερά, ενα προϊόν κατα της θερμότητας, ή μια επαγγελματική θεραπεία για προστασία και ενδυνάμωση της τρίχας.

3)Συχνό κουρεμα των μαλλιων.
Αν εχεις μαλλιά μέχρι τον ώμο ή και πιο κοντά,καλό θα ειναι να τα κόβεις και να καθαρίζεις τις άκρες κάθε 4-6 βδομάδες. Αν πάλι έχεις μακριά μαλλιά κάθε 10 με 12 βδομάδες ειναι το ιδανικό. Θυμήσου οτι το να φροντίζεις τις άκρες ειναι εξίσου σημαντικό με το να καθαρίζεις την ψαλίδα.

4) Μην πολυ χρησιμοποιείς τα ηλεκτρικά εργαλεία για τα μαλλιά.
Μπορει να λατρεύεις τα ολόισια μαλλιά ή τις ανάλαφρες μπούκλες, αλλα μην το παρακάνεις με το πιστολάκι, την πρέσα ή την μασιά για τις μπούκλες. Τουλάχιστον, μην τα χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση, αλλά περιόρισε την χρήση τους στις 1 με 2 φορές την εβδομάδα. Επιπλέον, μην ξεχνάς να εφαρμόζεις τακτικά προϊόντα κατα της θερμότητας και λαδάκι για τις άκρες.

5) Προσοχή με τις βαφές μαλλιών.
Μην το παρακάνεις με τις βαφές ή το ντεκαπάζ. Κάθε 4 βδομάδες ειναι το ιδανικό για να βάψεις τα μαλλιά σου. Επιπλέον, να θυμάσαι πως μερικές ανταύγειες ίσως ειναι ιδανικές,για να μην περνάς κάθε τόσο την ρίζα με χρώμα. Και κυρίως επιλέξτε πάντα επαγγελματικές βαφές μαλλιών και όχι κοινές βαφές εμπορίου.

 

Author Info

Elena Verikiou

Elena Verikiou